Achterstallig onderhoud

Het maakt niet uit of je al een tijd in Tilburg woont of net een woning hebt gevonden in Tilburg: je hoeft geen genoegen te nemen met achterstallig onderhoud. Woningen met lekkages, schimmel, houtrot, …. Meestal zorgt de verhuurder ervoor dat klachten snel en eenvoudig worden opgelost. Maar dit is helaas niet altijd het geval. Huurteam Tilburg kan je helpen om dan met de verhuurder een oplossing te zoeken.

Moet ik het dan zelf maar laten maken?

Een verhuurder is wettelijk verplicht om zijn huurwoning te onderhouden. Wat veel huurders niet weten, is dat bij gebrekkig onderhoud de huurder aanspraak kan maken op een tijdelijk lagere huurprijs. Hier zijn wel wat regels aan verbonden, zoals dat je de verhuurder op de hoogte hebt gebracht en hem tijd genoeg hebt gegeven om de klacht te verhelpen.

Mocht dit niet baten, dan kan Huurteam Tilburg je helpen door een procedure ‘Huurverlaging op grond van onderhoudsgebreken’ te starten bij de Huurcommissie. Hierdoor krijgt de verhuurder een extra aansporing om het probleem op te lossen.

Ervaar je op dit moment een onderhoudsgebrek? Neem dan direct contact op Huurteam Tilburg. Wij prioriteren deze aanvragen, zodat jij sneller weer genot kunt hebben van je woning.