Over ons

Per 1 juli 2021 is Huurteam Tilburg gestart in de vorm van een pilot en in samenwerking met Gemeente Tilburg. De doelstelling: eerlijke, gratis en laagdrempelige juridische informatie en advies voor alle inwoners van Gemeente Tilburg om hen te ondersteunen met vragen rondom huurprijzen, gebreken aan de woning, servicekosten, huurcontracten en meer.

Heb je vragen over onze procedures of hoe we werken? Neem contact met ons op via ons contactformulier of lees onze werkwijze.

Huurteam Tilburg helpt huurders in de gemeente Tilburg met allerlei juridische vraagstukken met betrekking tot hun huurcontract. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de hoogte van de huurprijs, de servicekostenafrekening (of het ontbreken hiervan), onderhoudsproblemen of het splitsen van een all-in-huurprijs.

De confrontatie aangaan met je verhuurder is voor huurders vanwege hun afhankelijke positie in veel gevallen niet prettig. Tevens zijn veel huurders niet goed bekend met het huurrecht. Om deze redenen worden te hoge huurprijzen en andere misstanden vaak niet opgemerkt of aangepakt. Aan de hand van het puntensysteem bepalen we wat de wettelijk maximaal toegestane huurprijs is. 

Betaal je als huurder te veel, dan staat Huurteam Tilburg je bij in het contact met de verhuurder en/of bij de Huurcommissie. Daarnaast geeft Huurteam Tilburg juridisch advies op het gebied van huurrecht.