Scammers!

Er zijn op dit moment veel scammers actief op Facebook! Daarom delen we nogmaals onze belangrijkste tips om scammers tegen te gaan.

  1. Vraag altijd om de woning te bezichtigen. Ben je niet in Nederland? Vraag iemand die je kent om de bezichtiging in jouw plaats te doen of vraag de verhuurder om een ​​video van de woning te maken. Twijfelt de verhuurder? Dit kan een waarschuwing zijn dat er iets aan de hand is.
  2. Bezoek een woning niet alleen. Zorg ervoor dat iemand met je meegaat of in ieder geval weet waar je heen gaat, op welk tijdstip.
  3. Maak nooit geld over naar een verhuurder die beweert in het buitenland te zijn en daarom de sleutels op een later moment opstuurt. Wees extra voorzichtig als een verhuurder wil dat je geld overmaakt naar een niet-Nederlandse bankrekening.
  4. Bestaat de woning en/of verhuurder ook echt? U kunt dit controleren door het adres op te zoeken op Google Maps of door bij het kadaster (www.kadaster.nl) een bewijs op te vragen. Heb je hier moeite mee? Vraag ons om je te helpen.
  5. Wordt de woning legaal verhuurd? Kun je met meer dan drie personen in dezelfde woning (met hetzelfde huisnummer) inschrijven of mag je je helemaal niet inschrijven van verhuurder? Dit zijn tekenen van illegale verhuur.
  6. Ga je in onderhuur huren? Zorg ervoor dat de huidige huurder toestemming heeft gevraagd aan de verhuurder. Vraag een bevestiging hiervan of het huurcontract van de oorspronkelijke huurder waarin dit staat vermeld.
  7. Een nieuwe woonruimte gevonden, vraag dan naar een concept van de huurovereenkomst. Lees deze overeenkomst aandachtig om er zeker van te zijn dat je de genoemde implicaties begrijpt. Is je overeenkomst niet in het Engels (of een andere taal die u kent), vraag Huurteam Tilburg dan om het contract voor u te controleren.
  8. Je huurcontract getekend? Vraag om een ​​ontvangstbewijs van de aanbetaling.
  9. Plan voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen een voorinspectie van de woning, zodat je de verhuurder kunt laten zien welke gebreken er zijn voordat je intrekt.

Heb je toch nog vragen? Vind ons vinden via ons contactformulier of maak een afspraak tijdens online consultatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.